Spridd kraft & värme

Styr er kraft- och värmeproduktion mot plan med livedata i din mobil

malar

Vi samlar löpande ihop data från viktiga delar i er verksamhet, oavsett var den finns. Data presenteras lättöverskådligt i en webbsida du når med en knapptryckning i din mobil. Så kan du styra verksamheten med livedata och öka effektiviteten.

Nedan hittar färdigt paket för energibolag som har vattenkraft eller spridda värmeanläggningar. Du kan börja med detta eller anpassa det hur du vill.

Styr produktion och mot plan

skv

Att förutse elpriset är svårt. Då blir det en spekulativ risk att inte ligga på plan. Det bästa är att skapa möjlighet att följa den inskickade planen och agera fort vid avvikelser. Ni har kanske informationen som krävs, men ofta är den spridd i olika system och dokument. Genom att ha den i en samlad bild är det lätt för alla att följa löpande och agera snabbt vid avvikelser.

Du ser Nord Pools prognos med upp- och ner-reglering, er produktionskostnad, aktuell produktion el o värme, väderprognos, planerad elproduktion på en sida. Du kan lätt komplettera med annan viktig information.

Blir differensen mot plan för stor kan berörda personer meddelas och instruktion med åtgärder kan visas.

Data uppdateras live och kommer från flera källor – produktionssystem, planerna från Excel-fil och elpriserna från Nord Pool via Internet etc.

Effektivare Vattenkraft

skv2

För vattenkraftbolag kompletteras eldata med mätvärden på flöden, vattenytor och temperatur. Det gör fältpersonalen effektivare med en total överblick.

Data kan också delas med andra kraftbolag, upp- och nedströms för att se förutsättningarna runt det egna kraftverket.

Du och er parter ser en karta med t.ex. vattenflöden och andra indikatorer. I kommentarsfält under kan man skriva meddelanden till varandra.

Capee Dashboard
Share on LinkedInEmail this to someone