Central kraft & värme

Styr er kraft- och värmeproduktion mot plan med livedata i din mobil

molndal
skraft
malar

Vi samlar löpande ihop data från viktiga delar i er verksamhet, oavsett var den finns. Data presenteras lättöverskådligt i en webbsida du når med en knapptryckning i din mobil. Så kan du styra verksamheten med livedata.

Nedan hittar du några färdiga paket för kraft- och värmebolag. Du kan börja med något av dessa eller anpassa det hur du vill.

Styr elproduktionen mot plan

kv1

Att förutse elpriset är svårt. Då blir det en spekulativ risk att inte ligga på plan. Det bästa är att skapa möjlighet att följa den inskickade planen och agera fort vid avvikelser. Ni har kanske informationen som krävs, men ofta är den spridd i olika system och dokument. Genom att ha den i en samlad bild är det lätt för alla att följa löpande och agera snabbt vid avvikelser.

Du ser Nord Pools prognos med upp- och ner-reglering, er produktionskostnad, aktuell produktion el o värme, väderprognos, planerad elproduktion på en sida. Du kan lätt komplettera med annan viktig information.

Blir differensen mot plan för stor kan berörda personer meddelas och instruktion med åtgärder kan visas.

Data uppdateras live och kommer från flera källor – produktionssystem, planerna från Excel-fil och elpriserna från Nord Pool via Internet etc.

Överblicka distributionen

kv3

Med en samlad bild över nätens huvudmätpunkter upptäcker du avvikelser snabbare och sprider en förståelse för vad som är viktigt för att nätet och leveransen ska fungera bra.

kv4

Tryckstrutar ger en djupare inblick i nätet tillstånd så du kan följa hur både hur tryck och temperatur uppför på flera punkter i nätet.

Styr värmeutbyte mot plan

kv5

Utbyter ni värme med annat energibolag eller spilleverantör kan ni följa utbytet ställt mot plan. Denna bild kan lätt delas mellan er och er partner. Du får allt samlat på en bild där du tydligt ser avvikelser mot plan kompletterat med viktiga mätvärden.

Capee Dashboard
Share on LinkedInEmail this to someone